Автор: Калина Андролова, БНР Следвайте Гласове в ТелеграмФренският президент Макрон взриви и

...
Автор: Калина Андролова, БНР Следвайте Гласове в ТелеграмФренският президент Макрон взриви и
Коментари Харесай

Калина Андролова: САЩ се изтеглят и поръчват на Европа да води ненужна война с Русия

Автор: Калина Андролова, БНР Следвайте " Гласове " в Телеграм

Френският президент Макрон взриви така и така взривените връзки сред Европейски Съюз и Русия, като гръмко разгласи, че не е изключено да се стигне и до изпращане на боен контингент в Украйна. Много от съдружниците в НАТО се дистанцираха от тази концепция, а някои френски медии написаха за „ гаф на Макрон “, който е предизвикал „ гнева на съдружниците “. В отговор Владимир Путин акцентира ориста на всички, които в миналото са изпращали контингенти в съветските земи.И добави, че увеличението на военната поддръжка за Украйна основава риск от приложимост на нуклеарно оръжие: „ Те считат, че това е някаква игра. Те са заслепени от личния си комплекс за предимство “, сподели Путин. И изясни, че Съединени американски щати се нуждаят от някакво подвластно, западащо, умиращо пространство, където могат да вършат каквото си желаят, и че желаят да създадат с Русия това, което „ направиха в доста райони на света, в това число в Украйна “. Европейците възприемат предизвестията на Путин като нуклеарен шантаж, чиято цел е да се въздържат от поддръжка за Украйна. Междувременно Москва реагира и оперативно на терен, като Приднестровието изиска отбрана от Русия, с което сътвори спомагателен стрес в Европа за стратегическите планове на Путин по-нататък във времето.

Наблюдаваме по какъв начин Европа постепенно прегръща концепцията за война с Русия до цялостно сломяване на съветската страна. Всяка последваща стъпка на Запада се оповестява като стрес-тест първо в медиите, изпитва се реакцията на Русия за търпимост и се подхваща. Западът се движи деликатно, напипвайки вероятната дълбочина за присъединяване във войната, само че като че ли без да си дава сметка, че историята се повтаря. Страхът от повишаването на Русия води до дейности по предизвикването й, което приключва със международна война и изпепеляване на Европа. Това не го ли живяхме към този момент през XX век?! Овладяването на Украйна от Съединени американски щати посредством преврата против Янукович и опитът на Съединени американски щати да милитаризират Украйна против Русия се оказа провален успех на световния надзор, надменност и неефективност на „ положителните демократични “ планове. И в този момент Съединени американски щати се изтеглят, както се изтеглиха от „ демократизирането “ на Афганистан, на Ирак, на Сирия, на Либия. И поръчват на Европа да води една ненужна война с Русия. Само тъй като Русия не е съгласна Украйна да бъде следена от Съединени американски щати.

„ Ако Украйна падне, НАТО ще се бие с Русия “, предизвестява министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, като прецизира, че Путин няма да спре и балтийските страни ще са идващите. Провокацията на Макрон за боен контингент е в действителност подготовка. Самият Макрон разясни, че доста хора, които в този момент споделят „ в никакъв случай натовски войски в Украйна “, са същите хора, които преди две години споделяха „ в никакъв случай танкове, в никакъв случай ракети с огромен обхват и прочие “ Бившият министър председател на Франция Доминик дьо Вилпен изяснява, че задачата на Макрон е да изпрати обръщение за неотстъпчивост към Путин след неуспеха на украинската атака и надигащото се чувство за мощ у руснаците. Само че изявлението на Макрон сътвори „ тъпо комплициране “, споделя Дьо Вилпен и обръща внимание, че Макрон се стреми да заеме водеща позиция при към този момент забележимото евакуиране на Съединени американски щати от Европа. Макрон желае да бъде заместващото водачество на американската липса.

Решението за изпращане на натовски войски в Украйна ще бъде мъчно, ще отнеме време, изначало ще е нерешително и няма да е консенсусно. Ето за какво европейските страни подписват съглашения за сигурност с Украйна поотделно. Това ще даде опция за по-голяма еластичност по отношение на решения, с които някои страни-членки е допустимо да не са съгласни. „ Да, подписах с министъра на защитата на Украйна писмо за планове “, сподели българският министър на защитата Тагарев при чуване в Народното събрание. Много ловко бягство от въпроса какви задължения поема страната ни във връзка с Украйна. Подписали сме планове, обаче защо? Напоследък това е жанр на работа – да се скрива информация или да се изкривява истината за реализиране на търпимост във усещанията на жителите. Никой в България не има вяра на рационални дейности от страна на някакво марионетно държавно управление. Европейските страни имат друг капацитет за военни запаси, разнообразни взаимоотношения с Русия. Но най-много европейските страни имат друга степен на опозиция при напън извън. Съединени американски щати се стремят към общо желание на Европа, само че когато става дума за война, технологията на мотивация ще се трансформира във деликатно ветрило, ще се подхващат оперативни мероприятия, ще се търсят национални уязвимости. Най-малкото е поддържането на марионетки. А от време на време даже марионетките могат да основат обструкции с демонстрация на разсъдък.

Вече месеци поред Олаф Шолц отсрочва изпращането на немски ракети Taurus с обхват 500 км плюс, което би разрешило на Украйна да поразява цели във вътрешността в Русия. Англия и Франция изпратиха крилати ракети като Storm Shadow и SCALP-EG с обхват до 300 км. Именно тези ракети разрешават на Украйна да унищожава съветския флот. Но Taurus имат по-голяма дълбочина спрямо английските и френските, и са с по-сложна технология, да вземем за пример за разтрошаване на бункери. Германските ракети могат да ударят Москва или Кримския мост, разяснява английският The Telegraph, който реагира със публикация, озаглавена „ Британски бойци оказват помощ при изстрелването на украински ракети, разкрива Олаф Шолц “.

Германският канцлер съобщи, че Германия няма да направи това, което Англия и Франция вършат, и че германци няма да бъдат изпращани в Украйна, защото това ще значи присъединяване във войната. Британците незабавно натиснаха Шолц, че жестоко злоупотребява с разследващи данни, тъй като от изявлението му излиза наяве, че има наличие на английски и френски военни, които оказват помощ на украинците да употребяват доставените ракети против съветски цели. Наложи се английското държавно управление да съобщи, че има дребен брой английски бойци, ситуирани в Украйна, само че те взели участие най-вече „ в здравно образование “. В публикацията на Telegraph специалисти припомнят, че ракетите Taurus имат алтернатива за програмиране, с което би могло да се избегне насочването им от украинците към Москва. Напомнят назидателно на Германия, че Съединени американски щати са конфигурирали геоблокиращ програмен продукт на своите ракетни установки Himars, изпратени в Украйна, като по този метод предотвратяват опцията силите на Киев да стрелят по съветска земя. Така че ние можем да си представим по какъв начин Шолц се съгласява в някакъв идващ миг да изпрати в Украйна ракети, които могат да ударят Москва, само че са програмирани това да не се реализира. Европа ще спи ли умерено, в случай че Украйна има опция да удари Москва с немска ракета? Но някакъв програмен продукт й пречи. 

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР